Óarany Villapark - Óbuda, Aranyhegy

Óbuda - Aranyhegy

Óarany, Villapark

„Buda és kertváros, Öné lehet mindkettő”

Tervezett átadás
2023. május

Alapterület
119-137 m²

Szobaszám
4-5 szoba

Összes ház
4 db

phone_in_talk
HÍVÁS
Slide 4
AA ENERGIABESOROLÁS
Image is not available
Slide 4
ÖRÖKPANORÁMA
Image is not available
Slide 4
HŐSZIVATTYÚ
Image is not available
Slide 4
MOTOROS REDŐNY
Image is not available
Slide 4
OKOSOTTHON VEZÉRLÉS
Image is not available
Slide 4
MENNYEZET FŰTÉS-HŰTÉS
Image is not available
Slide 4
HŐVISSZANYERŐS KÖZPONTI SZELLŐZTETŐ RENDSZER
Image is not available
A koncepció
Projekt

A telekingatlan teljes mérete 1638 nm, amelyen 2 db épületben épületenként 1 db nettó 138 nm-es és 1 db 118 m-es, tehát összesen 4 db energiahatékony a Péterhegyre örökpanorámás villaházat építünk, hatalmas üvegfelületekkel. A házaknak külön bejárata van. Legalul a garázsszint és tároló-gépészeti helyiség, a nappali szinten a mindennapi élet közösségi terei (nappali-konyha, étkező, fürdő+ 1 szoba), az emeleti szinten pedig a hálószobák és a fürdőhelyiség található. A maximális kikapcsolódást nagy teraszok és erkélyek biztosítják. A két épület egymástól kb 28 méterre, az utcához képest a domboldalnak felfelé helyezkednek el és a két épület között tujasor lesz. A házak az adott épületen belül kizárólag a garázsoknál kapcsolódnak, ezáltal a házak egy teljesen különálló, családi ház jellegű egységet alkotnak. Mindegyik házhoz saját kizárólagos használatú kert tartozik, a nappali kertkapcsolatos. A házak kiemelkedő műszaki tartalommal készülnek, továbbá a hatályos energiahatékonyságú követelményeket lényegesen meghaladó megoldásokat alkalmaztunk. Törekedtünk arra, hogy a telken eredetileg meglévő fás növényzet megmaradjon, leilandi tujasor a bal oldali telekhatáron található, ezen kívül fenyő és diófák, továbbá gyümölcsfák is megtartásra kerültek. A két épület közé az intimitás megőrzése érdekében magas tujasort ültetünk, mely azonban a szemközti hegyekre néző panorámát nem takarja ki.

Parkolás

A parknak 2 főbejárata lesz az Óarany utcából. Az egyik főbejárat egy automata garázskapu és gyalogos bejárati kapu, ami az 1-es házhoz tartozik. A másik főbejárat ugyanígy automata garázskapu és gyalogos bejárati kapu, ami a 2, 3, 4-es házak megközelítését biztosítja közvetlenül az utcáról. Mindegyik házhoz külön bejáratú zárt garázs tartozik az épületen belül. A 4. házhoz további 1 db kültéri beálló tartozik mely a zárt garázs mellett található a telken belül.

Környezet

Kiemelkedő műszaki és belső építészeti minőséget képviselő Óarany Villapark beruházás a főváros egy nagyon szép területén, a Budapest III. kerület hegyvidéki örökpanorámás részén, az Aranyhegyen -új építésű családi házakkal és villalakásokkal körülvéve, de a környék autentikus miliőjét megőrizve- az Óarany utca 20 sz. alatt kerül megvalósításra. A villapark lomb- és fenyőfás környezetben épül, szemközti Péterhegyre néző panorámával, gyalogtávban kirándulásra is alkalmas erdő található, ugyanakkor közel van a Csillaghegyi városközpont is. A közelben van ezen kívül a Csillaghegyi Élményfürdő, strand, óvoda, iskola, lovarda és a Mészkő park, ahol játszótér és számos sportolási lehetőség található. Az Óarany utca zsákutcában végződik, átmenő forgalom nincs. Az ingatlan a 219-es autóbusz Óarany utcai megállójától 30 méterre helyezkedik el. Vonat 10 perc séta, a HÉV iránybusszal könnyen elérhető.

Az épületek szerkezete
Alapozás

Monolit vasbeton sávalap, melyre a legkorszerűbb falzsalus technológiával 25 cm vastag monolit vasbetonfal épült. Ezen kívül monolit vasbeton pilléreket és 15 cm vastag vasalt aljzatot kiviteleztünk.

Függőleges teherhordó szerkezetek

Monolit vasbeton pillérek, monolit vasbeton falak, szerkezeti POROTHERM 30-as és 25-ös NF téglák BRITTERM 30-as NF téglák. Az épületen belül a két házat a garázsnál LEIER AKU hanggátló téglával határoltuk el.

Vízszintes teherhordó szerkezetek

Monolit vasbeton síkfödémek.

Válaszfalak

10 cm POROTHERM NF téglafalak valamint 10 cm és 7,5 cm vastag fokozott hangszigetelésű gipszkarton falak közte fokozott hangszigetelésű ásványgyapot réteggel.

Vízszigetelések

Az épület vízzáróságát 2 rétegű bitumenes modifikált vastaglemez szigetelés biztosítja. A homlokzat lábazatainak csapóeső elleni szigetelése a padlószigeteléshez kapcsolt bitumenes vastaglemez szigeteléssel biztosított. A lábazaton kiegészítő szigetelésként zártcellás szerkezetű, fagyálló hőszigetelő anyagok kerülnek beépítésre (extrudált PS hab). A lapostetőkön és tetőteraszokon forrólevegős hegesztési technológiával kivitelezett BAUDER minőségű PVC vízszigetelés kapott helyet, leterhelő rétegként mosott, osztályozott gyöngykavicsot helyeztünk el. Zuhanyzónál, fürdő kádnál kent vízszigetelés készül több rétegben felhordva, hajlaterősítő szalagok beépítésével 2 m magasságig.

Vakolatok

A belső vakolatokhoz gépi vakolást alkalmazunk. A vakolandó falfelületek sarkaira a vakolást megelőzően horganyzott acéllemez elvédők kerülnek, biztosítva a sarkok és élek védelmét a sérülések ellen.

Hőszigetelések

Homlokzati falon 10 és 15 cm vastag grafitos THERMODAM EPS, Homlokzati vb. falak (egyéb vb. szerkezetek előtt) 5 cm xps került elhelyezésre. Lapostetőn, tetőteraszon 18-26 cm grafitos EPS lejtésképzéssel, továbbá PIR táblák és a legkorszerűbb hőszigetelési megoldásként VAKUUMPANEL elemek kerültek beépítésre. A talajjal érintkező padlón 10-12 cm vastag EPS 100 hőszigetelést építünk be, az emeleti szobákban lépéshangszigeteléssel. Az aljzatra úsztatott gépi technológiájú ESTRICH aljzatbeton kerül, a peremek mentén körben mindenhol 0,5 és 1 peremszigeteléssel.

Esővíz lefolyó rendszer, bádogozás

A tetőkön és autófeljárón összegyűlt esővizet PVC lefolyócsatornákon, és ALU folyókákon keresztül vezetjük el, a lefolyók dryvet rendszerrel elfedésre kerülnek, a csapadékvizet föld alatti ciszternába (víztározó) vezetjük ki. A bejáratok feletti esővízfogó korcolt antracit színű bádoglemezzel lesz lefedve.

Tetőteraszok és erkélyek korlátja

1m magas, egyedi tervezésű vonalmenti üvegkorlát, 2X8 mm vastagságban, rozsdamentes tartókhoz rögzített, biztonsági üvegezéssel.

Egyéb információk

A ház profi takarítószemélyzet által kitakarítva, fertőtlenítve beköltözhető állapotban kerül átadásra.
Adásvételi szerződés ügyvédi költsége benne van az árban.

Műszaki tartalom
Műszaki specifikációk
Lakásbejárati ajtók

Esztétikus megjelenésű, antracit színű ajtó, több ponton záródó biztonsági zárral.

Homlokzati nyílászárók

Három rétegű, műanyag szerkezetű, földig érő fix, bukó nyíló ablakok és üvegfalak argon gázzal töltött hőszigetelő üvegezéssel. U=0.7 W/m2K, 76-os profilvastagsággal. Tok kívül antracit, belül fehér színű. Motoros redőnyök.

Garázskapu

Szekcionált automata garázskapu távműködtetéssel, antracit színben.

Belső nyílászárók

Végleges felületkezelésű fafurnéros sík ajtószárny, utólag szerelt tokkal, krómszínű vasalattal, kilinccsel.

Padlóburkolatok

Természetes faanyagú parketta a lakószobákban, nappaliban, közlekedőkben, kerámia padlóburkoló pedig a fürdőszobákban, konyhában, kamrában, előszobában, tárolóban, belső lépcsőn, erkélyen, tetőteraszon és kültéri teraszon lesz elhelyezve. A lakások vizes-helyiségeit fényes felületű olasz vagy egyenértékű (spanyol stb.) lapokkal vagy külön megrendeléssel gránittal, márvánnyal, vagy más nemes kővel, illetve fával is burkoljuk.

Felületképzés

Fehér színű diszperziós festés.

Külső homlokzatburkolatok

Az épület külső homlokzata víztaszító felületű műgyantás vakolat, világos színben. A homlokzati terveken jelölt helyeken, sávokban barna színű fa hatású erezett díszítősávok készülnek.

Beltéri lépcső

Vasbeton szerkezetű lépcső, üvegből készült fallal/korláttal.

Villanyszerelés

110 db egység/kiállások: kapcsolók, lámpakiállások kívül-belül, konnektorok (dugalj), termosztát, internet, kábeltv, riasztó nyitásérzékelő és mozgásérzékelő kiállások, hőszivattyú elektromos kiállásai, elektromos sütő kiállás, riasztókezelő panel kiállás, motoros redőny kiállások, kaputelefon. Szerelvények LEGRAND VALENA család. Betáplálás: 32 Amper. Napelem előkészítés villanyszerelése megtörtént (kiállások csővezetékkel). Lámpatestek nem tartozékai az ingatlannak.

Fűtés, hűtés

A fűtést a gépészeti helyiségben elhelyezett hőszivattyú biztosítja HMV tárolóval, mely a lakóterületek mennyezet felületének fűtését és hűtését magas energiahatékonysággal oldja meg. A hűtést és fűtést hőfokszabályozókkal lehet egyedileg szabályozni. Padlófűtést építünk be a fürdőszobákban, garázsban, tárolóban, előszobában. Az állandó használati melegvíz hőmérsékletet cirkulációs vezetékhálózaton keresztül cirkulációs szivattyúval tartjuk. A gazdaságos energiafelhasználást H-tarifás mérőóra biztosítja.

Szellőzés

A lakásokban a mennyezetbe központi, hővisszanyerős szellőztető légtechnika rendszer becsövezésre került.

Riasztórendszer

A riasztórendszer előkészítéseként a kiépítéséhez szükséges védőcsövezés és elektromos kiállások készülnek nyitás és mozgásérzékelőkkel. Emelet és földszint külön riasztható.

Mérőórák

A házak minden fogyasztását (hideg és meleg víz, fűtés, hűtés, villany) egyedi mérőkkel lehet mérni.

Csaptelepek, szaniterek

Mosdók, kád, WC-k, csaptelepek szabadon választhatóak a megadott árkereten belül. Az árkereten felüli termékek választása esetében a különbözetet a vevő viseli. A mosógép csatlakozás a fürdőszobában vagy a konyhában kerül elhelyezésre. Földszinti fürdőben épített zuhany kerül kialakításra.

Kültéri vállalások, telken belül
Kerítések

Frontkerítés zsalukő és vasszerkezet kialakítása, (2 sor zsalukő, rajta 4 db zsalukő oszlopok, színezve pasztell színnel, oszlopok tetején műkő.) Motoros úszókapu beépítése.
A 2-es épülethez felmenő szervízúttól jobbra elhelyezkedő kerítés-támfal monolit betonból lesz megépítve.
A házakhoz tartozó saját használatú kertrészeket elválasztó kerítés 25 cm magas zsalukőre épített 1,5 méter magas modern formájú, ezüst színű, négyzet drótháló lesz.

Szervízút

Terv szerint kialakítva térburkolattal. A szervízút mellett lépcsők lesznek kialakítva a gyalogosfeljárónak. A szervízutat kétsávos nyomvonalban építjük meg.

Támfalak előkertekben, kocsibeállók és feljárók

A látványtervek szerinti támfalak zsalukő, vagy monolit látszó betonból készülnek. 1 db kerti csap lesz kialakítva a kertben házanként.
Kerti öntözőrendszer kiépítése (3-as és 4-es ház esetében).

Lakások adatai
Metszetrajz
Lakások adatai
1. Ház

Nettó terület: 137 m2

Szobák száma: 3+2 db

Terasz mérete: 30,5 m2

Bruttó terület: 152 m2

Ár: 189,9 millió Ft

2. Ház

Nettó terület: 118 m2

Szobák száma: 2+2 db

Terasz mérete: 28 m2

Bruttó terület: 132 m2

Ár: 159,9 millió Ft

3. Ház

Nettó terület: 138 m2

Szobák száma: 3+2 db

Terasz mérete: 30,5 m2

Bruttó terület: 153 m2

Ár: 212,9 millió Ft

4. Ház

Nettó terület: 119 m2

Szobák száma: 2+2 db

Terasz mérete: 28 m2

Bruttó terület: 132 m2

Ár: 179,9 millió Ft

* Jó tudni: A választható termékek (padlóburkolatok, beltéri ajtók, szaniterek) megadott árkereten belül, szabadon választhatóak.

Alaprajzok
1. - 3. lakás alaprajz
2. - 4. lakás alaprajz
Letölthető alaprajzok

1. ház

picture_as_pdf

2. ház

picture_as_pdf

3. ház

picture_as_pdf

4. ház

picture_as_pdf
1 kép
Image is not available
2 kép
Image is not available
3 kép
Image is not available
4 kép
Image is not available
5 kép
Image is not available
6 kép
Image is not available
7. kép
Image is not available
8. kép
Image is not available
9. kép
Image is not available
previous arrow
next arrow
Óarany Villapark Óbuda Aranyhegy
Árlista
1. ház
189,0
Millió Forint
2. ház
159,0
Millió Forint
3. ház
212,0
Millió Forint
4. ház
179,0
Millió Forint

Óarany Villapark
Tökéletes lokáció
15 percre a belvárostól
A közelben élményfürdő, óvoda, iskola, lovarda, játszótér, természetvédelmi terület és erdő, továbbá számos sportolási lehetőség található. BKV buszmegálló 2 perc séta, vonat 10 perc séta.
Cím: 1031 Budapest, Óarany utca 20.
Kiváló hely azok számára, akik a belváros közelében, egy természetes zöld, panorámás környezetben, nyugodt és új otthon teremtésén gondolkodnak.
Dr. Skripeczky Gábor
Skribner 20 Kft.
Cégtulajdonos
Kattintson a térképre

Please publish modules in offcanvas position.